Home » Głodówki » Głodówka oczyszczająca

Głodówka oczyszczająca

Przeprowadzenie głodówki – idealnym momentem, by to zrobić jest koniec marca i początek kwietnia. To właśnie wówczas nie tylko powinniśmy zrobić gruntowne porządki w swoich ubraniach, ale jak się okazuje – również posprzątać toksyny nagromadzone w ciele.

            Głodówka oczyszcza, odtruwa oraz odmładza organizm.

głodówka oczyszczającaOczywiście wspomaga również odchudzanie, jednakże nie na dłuższą metę. Jej siła działania jest duża i jeżeli zamierzamy głodzić się dłużej, to należy przeprowadzić ten proces pod ścisłą kontrolą lekarza.

Jak wygląda mechanizm głodówki?

to bardzo proste – w chwili, w której nie dostarczamy organizmowi żadnych dawek żywności z zewnątrz, wówczas zmienia się on na odżywianie wewnątrzustrojowe

na początku spala zatem wszystko co jest mu zbędne i na co dzień stanowi utrudnienie w funkcjonowaniu. Przykładem może być białko złogowe, jakie zalega w starych komórkach. To właśnie ono jest zużywane w pierwszej kolejności.

następnie trawione są ogniska zapalne oraz martwe fragmenty tkanek

mogą pojawić się bóle głowy oraz objawy zatrucia. Nie są to jednak objawy wywołane tym, że jest nam słabo z powodu głodu, ale, że jedliśmy bardzo dużo niezdrowych i kalorycznych rzeczy. Normą są nudności, poczucie ciężkości, wywołane przez znajdujące się w naszym ciele toksyny – które w czasie głodówki są usuwane.

kiedy jesteśmy na głodówce, nasze ciało pracuje na pełnych obrotach. Rośnie ilość białych krwinek i zwiększa się odporność. Najgorsza jest pierwsza głodówka – każda kolejna przebiega coraz lepiej. jeżeli w odpowiednim czasie poddajesz się głodówce to szybko zauważysz, że jesteś bardziej wydolny umysłowo, masz lepsze samopoczucie i czujesz się lekki.

Przeprowadzenie głodówki nie może być pomysłem spontanicznym. Należy się najpierw do tego przygotować – dzięki temu ograniczymy objawy niepożądane, takie jak wahania nastroju, bóle głowy oraz senność. Na dwa tygodnie przed planowaną głodówką rezygnujemy całkowicie z mięsa, słodyczy, jasnego pieczywa, nabiału. Zamiast herbaty i kawy pijemy napoje ziołowe, nie używamy alkoholu ani gazowanych napoi. Większość naszego jadłospisu powinny zająć owoce, warzywa, kasze i surówki.

Z rana należy napić się ciepłej wody mineralnej, a następnie zjeść łyżeczkę siemienia lnianego i łyżkę oliwy z oliwek. Zaraz przed głodówką spożywamy jedynie surowe warzywa oraz owoce, a także świeżo wyciskane soki z warzyw. Nie zastępuj ich tymi z kartonów, bowiem zawierają w sobie za dużo chemii. Podczas samej głodówki pijemy tylko i wyłącznie niskozmineralizowaną, przegotowaną wodę o temperaturze pokojowej.

Comments are closed.